att öppna dörrar




visst är det härligt när känslan slår en i ansiktet att faktiskt allting är möjligt.


lyssnar på underbara idol-moa, lilla febriga melvin ligger och snusar i våran säng och gubben ligger bredvid mig i soffan, fredagsmys på hög nivå. lillen hade jättehög feber när jag kom från jobbet igår, stod i min mammas luvtröja utanför porten, rödögd och trött.

idag har vi varit hemma hela dagen, spelat spel och tagit det lugnt. jag sov inte mycket inatt, den febriga lilla parveln yrade och pratade i sömnen och vaknade och grät (nästan 39 grader i en sån liten kropp) måste verkligen sova inatt, hela veckan har jag legat nästintill sömnlös!

ha en underbar fredagkväll!



magi





älskar detta kök, tycker bondkök är absolut finast! stora fönster och kritvitt kakel, mums.

Veckan är igång, poweryogan är gjord och jag hoppade pumpen idag, körde i söndags istället och Jesus vilken träningsvärk jag har, skönt! Ska slänga mig i säng och hoppas att jag kan somna tidigt, jag är inne i en inte-sova-alls-period som betyder att jag känner mig som en levande död, vrider och vänder mig halva nätterna, springer på toaletten och vaknar knappt när klockan ringer.


Hoppas på att jag hinner träffa min bästa tjej denna vecka så jag får lite energi.
Godnatt fina, kul att ni tittar in!



en typ av kärlek

Hej vänner.

Jag har glömt att berätta hur det gick på vår senaste husvisning. Huset var en tvåvåningsvilla från 30-talet, stor trädgård (eller ja hyffsat) med äppelträd och grusgång upp till huset, tyvärr var det alldeles för mycket jobb för att få det till vårt eget. ALLT hade vi fått göra om inklusiv fasad och trädgård. Synd..

Det som är bra med att gå omkring på visningar är att man får en känsla av vad man är ute efter, vilka området och vilka typ av hus. Vi har varit på tre helt olika visningar. Ett nybyggt funkis parhus, ett 90-tals hus i tvåvåningar i den stil jag växte upp i, och nu senast 30-tals villan.

Jag älskar verkligen funkishus, en av våra vänner bor i ett nybyggd svart funkis i enplan med stor terass och pool, fräscht nytt modernt skitsnyggt vid vattnet, rena drömmen. Och jag känner YES nybyggt is the shit. Det är praktiskt, har oftast mindre tomt, inget att renovera = drömmen för småbarnsföräldrar och newlyweds. Vi har däremot ett stort problem, även om praktikern i mig säger JA tack till nybyggnationer slår mitt hjärta alltid dubbla slag direkt jag kommer in i gamla hus, min drömmare tar över, målar i vitt och grått, stannar upp vid trägolv som knarrar och blir sådär hopplöst förälskad vid vildvuxna tomter.

Mitt hjärta spöar därmed skiten ur hjärnan och alla praktiska ting så fort S-E-K-E-L-S-K-I-F-T-E kommer på tal.
Jag är inte den tjejen som drömt om mitt bröllop sen jag föddes, jag har däremot alltid drömt om mitt framtida hus. Jag vet inte exakt hur det ser ut, det jag vet är att det var rött med vita knutar (väldigt originellt jag vet) tvåvåningshus med veranda i sekelskiftsstil och att hallen var stor med en maffig trapp, runt trappräckena var ljusslingor lindade och huset var fullt med släkt och vänner som givetvis firade jul hos oss.

Jag har tur som har någon som nu delar min dröm (ja han gillar faktiskt äldre hus framför nya, hurra!) och till skillnad från mig håller han fast vid sin åsikt oberoende på vart vi befinner oss (he he he) Jag är övertygad om att mitt hus finns därute någonstans och väntar på oss, och jag tror att man känner att man träffat the one när det står framför en. Här kommer några bilder som sammanfattar det jag letar efter, jag har däremot inga cravings på att det ska rymma ett fotbollslag :-)






lördagsmys och kalasplaner




Godkväll mina vänner!

Hela dagen har gått och inget sign från min älskade som springer Lidingö idag. Däremot håller jag på att förbereda middagen jag har lovat honom, fläskfile med rödvinssås och potatis i ugn sen har jag köpt lite rosor till honom och hyrt film och köpt godis. Måste hylla mannen som tränat så duktigt hela sommaren, män blir då bara bättre med åren.. ;-)

Idag gick jag på stan och spanade in lite presenter till lillemans sjuårsdag. Sprang på dessa fina betongljusstakar på Lagerhaus, ett tips! 99 kr.


Det som hänt senast här hemma är ännu en fjärilstavla som kommit upp i vardagsrummet, vi får se om den blir utbytt till ett foto av lillen sen..





Jag passade också på att handla lite till hans kalas. Han har bestämt sig för maskerad-party och han ska vara utklädd till pirat. Jag kör på papptallrikar i svart/vitt, svarta servetter, muggar med sailor-tryck och piratballonger. Har hittat lite inspiration på nätet som jag mimmie-fierar.


Nu tar jag ett glas rött och läser nya sköna hem tills gubben kommer hem.

Ha en underbar lördagkväll ♥



stor och liten





Vissa dagar saknar jag honom mer än andra




ladies night

Godkväll friends!


Hemkommen från Ladies night på Bombardier, jäklar vad kul det var. Över alla förväntningar. Visste ni att Thomas Järvheden sjöng som en gud? Förstå min förvåning, och dem andra helt fantastiskt grymma! Nästa år är vi garanterat på plats igen!

Dem avslutade det hela med att sjunga "Girl you're amazing, just the way you aaare"
Och visst är vi väl det bruds, helt jäkla amazing.

This is me being amazing när jag skar lök tidigare idag, cyklop - ett underskattat köksredskap!


Obs, det är ingen pussmunsförsök, det är ett leende som försöker leta sig fram bakom en sexårings cyklop (2 min till och jag hade blåtoppat hela pannan)


Nej håll i hatten nu studsar jag i säng!
Puss

en skön känsla i sovrummet






Underbart.

Sova nu, fredag imorgon, nu håller vi ihop och imorgon kväll blir det Ladies night med världens bästa mamma!



detta inspirerar mig idag







Hur härliga var inte dessa bilder?

Färgklickar i min smak, blandat med mycket vitt och svart. Jag hade GÄRNA haft den lilla mysplatsen på min terass (om jag hade haft en terass vill säga) mer bilder hittar ni på denna fina blogg.

Min vecka är i full gång, hoppas ni haft det bra hittills. Jag har kört yoga och pump denna vecka och det innebär vääldigt sena kvällar, man blir lite trött såhär mitt i veckan.
Har haft en inspirerande litet möte ikväll som jag hoppas kommer leda till något väldigt bra..


Ha en underbar kväll!

Puss



söndagsmys











Bilder från igår som utlovat!

En mysig söndag med bubbelbad, rödvin och risotto.
Nu ska jag ägna mig åt mitt hjärta och njuta av sista timmarna innan ännu en jobbvecka!
Hoppas ni har en mysig kväll!





en dag på sjön




efter en eftermiddag på sjön och i solen är jag helt slut, och jag är inte den enda.. Jag fick stänga av filmen o kasta lilleman i säng klockan nio (hans ögon rullade runt i skallen på honom)

det är så härligt att vara ute med båten, jag är frälst! mer bilder kommer imorgon, tog några superfina på gubbviken där vi la till.




Igår hade Melle övernattning hos farmor så jag och mannen passade på att gå på bio som jag nämnde, Jägarna 2. Tyckte den var bra faktiskt, se den om ni gillar svenska filmer!

Gled ner i badkaret med ett glas vin direkt efter jobbet, jag älskar att bada! Drömmen är ett bubbelbad på terassen i vårt framtida hus (ett mål vi båda jobbar för, hihi.. vi älskar verkligen att bubbla. Låg tre timmar i bubbelbad nere i Västervik, kände mig som en kokt torsk efteråt men jag hade kunnat lega där hela kvällen!)

och på tal om hus mina vänner skulle jag väl kunna nämna att det står en liten husvisning på kartan imorgon, en 30-tals villa med onödig källare och alldeles för stor tomt i ett för oss outforskat område. behöver jag nämna redan nu att jag är såld? jag inreder mitt kök i huvudet redan nu.. Suck, jag är hopplös!

Sov sött fina ni, det gör mig glad att se att ni kikar in titt som tätt!



by Marlene Birger







I love Marlene Birgers hem


Godmorgon!

Idag väntar en båttur med hela familjen, längtar efter min lilla vovve som jag lämnade på hundpensionat i söndags, mitt hjärta krossades av att lämna henne ensam så idag blir det gos med min lilla gris.

Ser framemot att guppa på sjön och grilla i solen!

Ha världens finaste lördag gullisar.

Kram



världens kanske godaste recept



förra veckan lagom till middagstid (jag fick till en soppa vilket aldrig händer hemma hos oss) kände jag att jag behövde slänga ihop ett bröd till lite sådär husmorsaktigt.

Valet föll på scones och dem blev inte för att skryta men magiskt goda så jag liksom hoppade upp i luften, klackade hälarna mot varann och high fivade mig själv! Visst lite larvigt att göra en stor grej av scones - men testa själv ska vi se vem som glädjehoppar..


7.5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
2 dl mjölk 3%
ekologiskt ägg, mandelspån och råsocker till pensling

1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.

2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.

3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.

4. Vispa samman ägg och mjölk.

5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.

6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.

7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.

8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.


Jag hade inget råsocker utan körde lite mindre vanligt socker, funkar hur bra som helst - istället för råsocker hällde jag på ett gott flingsalt på penslingen - mums!


Lova mig att ni provar och berätta om ert resultat!


Gonatt






fin fredag


Hej Finaste!

Stigit upp ur ett bad med min älskling, tagit ett glas vin och beger mig ner mot stan för lite mat och Jägarna 2. Är glad att ni tittar in och säger hej. Ha en underbar fredag!

om man gillar något gammalt och nött





Så gillar man nog Chesterfield fotöljer, sliten som en gammal skinnjacka!

love



save me and I will save you





Nanna - när bokar vi tid?



jag gillar





höganäs samarbete med front




murrigt och mysigt






fint reportage i senaste sköna hem.


startade min vecka med yoga och bodybump så nu har jag en skön träningsvärk så det sjunger om det. ikväll myser jag hemma framför tv:n med hjärtat efter en god middag.

hoppas ni mår fint! Kram

friluftsliv, en gris och lite kaffe








Godmorgon!

Jag dricker mitt morgonkaffe i soffan och kollar på bilder från igår. Jag åkte iväg med mamma och pappas nya båt, en gammal fiskebåt som är skrämmande lik Bamses båt (för er som intresserar er för den typ av läsning ha ha)

Det var strålande sol hela eftermiddagen, så underbart att vara ute på sjön. Självklart var lilla grisen med också, en väldigt kelsjuk liten tös. I vår ska jag och brorsan ta skepparkort (och längre fram kanske vi borde köpa varsin vattenskoter och köra bredvid :) )

Nu ska jag ut på en långpromenad med grisen, hon är hos oss idag tills hon ska till hundpensionat. Mamma och pappa är i Prag, bäst att leka av henne tills Melson kommer, han älskar henne så det blir stoj och stimm hela kvällen antagligen!

Ha en fin dag!
Blöt puss från mig & en gris



godmorgon




fina ni..

hoppas ni sovit gott. inte mycket ändring sen igår, mannen sover fortfarande (!) och jag funderar på en powerwalk för att få fart på dagen.

måste visa min nya fina golvlampa, älskar den! den kommer från ikea. dem har fått megamycket nya fina golvlampor, vill ha allt! Behöver nya krukor till mina orkideér, passade på att plocka några på ikea när jag var där.

nu ska jag väcka björnen i sovrummet! ha en fin dag
Puss


älskade lilla tjej










jag har guddotter-cravings!

nu var det ett tag sen jag fick busa med min lilla tuva o vad jag saknar! min älskade skrutt, att bli vald till gudmor är det finaste jag fått, och till den finaste tjejen i världen, lycka. måste snart få träffa henne och krama henne som en boaorm, dansa till robyn o leka tittut bakom dörrar.

hoppas ni har en mysig fredagkväll. vi har ätit ost & kex, druckit rötjut och kollat på film. hjärtat somnade på soffan i vanlig ordning, hi hi.

Ta en sovmorgon imorgon vänner, det är vi värda!

Godnatt ♥


höstnytt


Hello finingar!
Hoppas ni mår fint idag, igår beställde jag hem lite höstnytt från H&M. Tre kuddar och två nya ljus hörde till lasset.

Oftast känner jag för mycket färg när hösten kryper på men nu vill jag ha svart/vitt här hemma :-)

Ha en fin dag!

Puss

delar med mig av ett favvo recept


Här är min cheesecake som är lite av en specialare! Gjorde den första gången på nyårsafton förra året och nu senast på kräftskivan i lördags, den brukar bli en riktig hit.


4 st ägg
1.5 dl strösocker
1 st citron, skalet
200 g Philadephiaostost
4 dl grädde
300 g
digestive kex

1. Dela äggulor från vitor, det är viktigt att vitorna är helt rena.

2. Vispa gulor, socker och citronskal vitt och pösigt, blanda i osten.

3. Vispa grädden lätt och fluffig och vänd ner den i äggsmeten.

4. Vispa vitorna till ett vitt skum och vänd försiktigt ihop med äggsmeten.

5. Krossa kexen i en plastpåse och varva med smeten i en sockerkaksform eller gratängform.

6. Frys smeten i cirka 3 timmar så att den är halvfryst innan servering.



Som alla recept brukar jag höfta lite och lägga till eller ta bort som jag känner. Sist rev jag vit choklad och varvade smeten och digistivkexen med det och avslutade med vit choklad överst. Sen brukar jag lägga till bär ovanpå när den serveras!

Testa detta, den brukar bli väldigt uppskattad!

Lycka till!

inspiratör som inspirerar






Hej vänner!

Jag måste dela med mig av en av mina favorit bloggar Daniella Witte. Hon har ett magiskt hem och ger en massor med inspiration, så har du inte redan gjort det, kika in hos henne!

Jag är fortfarande sjuk tyvärr men jag känner mig lite på bättringsvägen, spenderar denna regniga dag i soffan under en filt, surfar inspiration och småkikar på alla såpor. Hoppas ni har en fin morgon! Glöm inte paraplyt för er som beger er ut!

Kram


babyshop tävling




Godmorgon vänner!

Jag är med i en rolig tävling med babyshop, en fototävling. Självklart var jag tvungen att ladda upp lite bilder på Melson, gå in på facebook & gilla, rösta på oss och varför inte vara med du också!

Här hittar du våra bidrag.

Skulle vi vinna presentkort beställer jag något fint till honom, kläder är ju så roligt!! :)

Puss



Kräftis och lite kärlek








Gokväll vänner!

Jag har kännt lite brist på inspiration det senaste dagarna, det kan ha att göra med min förkylning som vägrar ge med sig! Uuuh.. Jag har rensat de flesta inredningssidorna på inspo men jag känner mig fortfarande lite tom.. men det kommer!

Lite bilder från lördagens kräftskiva, vi var ute i Sundänge i våra vänners stuga - skitmysigt! Vi tänkte sova kvar men jag var så förkyld så jag tog det lugnt o fick sova i min egen varma säng (utan mygg!) Melle som var på Kolmården hela dagen med mina föräldrar blev dit skjutsad och kunde röja omkring med de andra grabbarna innan blåklockorna klappade igen.

Så är det även en ny liten kille i gänget - Love. Så otroligt söt!! Bara några veckor gammal! Man dog lite några gånger under kvällen som man gör när en liten nusse ligger o vrider o vänder på sig o är sådär jäkla söt och oförstörd.

Det är fantastiskt med dem här människorna som liksom kommer till en när man är tillsammans med någon, lite som ett pluspaket. Det är jag väldigt tacksam över just dem här som är så fina och roliga och snälla. Säger saker som jag blir alldeles rörd över, det är fint att ha sånna vänner som är sådär äkta. Så tack kära ni, ni gör mig förbannat glad att jag får invadera just erat lilla gäng!

Puss

jag älskar dig


galna unge!


nu har han kört slut på mig, jag har aktiverat honom så dagen inte skulle bli så lång till hans mamma hämtade honom. Vi har bakat chokladbollsråttor (dont ask..) pysslat och ritat, spelat fia (oj oj oj någon brås på far sin när det gäller dålig förlorare) och han har även krypt runt på golvet med bilstolen på ryggen och lekt sköldpadda, ha ha..

nu har han åkt till sin mamma och mitt lilla bonusmamma-hjärta värker lite.

han har fått för sig en skön grej på helg mornarna, en lek som går ut på att 1) värma sina isbitefötter mellan mina lår 2) slita av mig täcket för att dumpa det i vardagsrummet 3) köra bomben över mig i sängen dvs ta sats stående ovanför o kasta sig neråt över mig 4) köra in sina små krumma fingrar i min hals o kittla mig till döds.. en otroligt oskön aktivitet vid åttasnåret en söndagmorgon.

det har vi pysslat med idag!

Hoppas ni har en fin söndag, nu är det dags för den tråkiga handlingen vi måste göra varje söndag för att allt ska gå ihop!


Puss

söndagsmood

Snuvig och superförkyld, trött i kroppen och i huvudet. Kräftskivan igår var super men lugn för min del, kär i mina vänner. Det blir en lugn söndag, många borden som får läggas på is tills orken kommer igen och huvudet inte längre väger hundra kilo.

Lägenheten är stökig, dammig och ger mig en smula panik, det får vara.

Hoppas ni får en skön söndag!
Puss

drömmen om ett hus



















Hej finisar!


Ja drömmen om ett hus växer sig verkligen starkare för varje dag som går. Bara känslan om att kunna promenera ut med morgonkaffet med gräs mellan tårna, ha någonstans att placera vännerna när vi har middagskavalkader på sommarkvällarna, ungar som kan ränna omkring som vildbattingar utan att vi går i taket för att dem klättrar över oss.. Plenty fördelar med ett stort hus, åhh...

Jag har hela tiden varit såld på sekelskiftshus (vem är inte det) men jag har börjat se fördelarna med ett nytt hus också. Ingen källare, inga större renoveringar, oftast mindre tomt, smartare planlösningar osv.. Just nu har jag blivit såld på huset ovan (bortsett från inredningen naturligtvis) och någongång ska jag köpa ett (och gör jag inte det kommer antagligen mina nära gå ihop o köpa ett för att bli av med mitt eviga tjat..)

Tills den dagen kommer tänker jag drömma om stora öppna ytor, måånga ljusa rum, gigantiska fönster, stor terass, bubbelbad och en lagom stor tomt.. Och fortsätta tjata om ett. Felåt!

RSS 2.0