drömmen om sekelskifte




Hej vänner.
Oktober har varit en galen månad och jag är faktiskt glad att den snart är slut, två resor, massa jobb och födelsedagskalas och andra planeringar har helt sugit ur orken ur mig och jag idag är jag totalt slut. Kom hem i tisdagsnatt från Toscana och sen dess har det gått på löpande band.

Imorgon blir det iallafall en heldag med tjejkompisar, jag hoppas på spa men vi får se. Oktober har inte bara varit en stressig månad utan även en fin månad som vi jag & mitt hjärta avrundar på bästa sätt, med en liten flytt ♥ Inte ett hus riktigt än men en betydligt större lägenhet i ett mysigt område i sekelskiftsstil, jag är så otroligt lycklig!
Nu ska jag mysa med killarna som just klev innanför dörren framför idol.
Kram



Svart vitt och Italien

Godkväll fina!

Jag har försökt packa men det går sådär, får fixa färdigt imorgon, växla pengar o sånt. Jag åker till Toscana imorgon eftermiddag, tyvärr utan min älskling denna gång, det blir en tripp med jobbgänget.
Sängen väntar efter en mysig kväll, åt lite mat och drack vin på stan med hjärtat och avslutade den hemma med nyaste Irene Huss, älskar dem filmerna!

Hittade dessa härliga bilder genom stil inredning och design, tänk att hitta ett hus med ett sånt kök, det hade varit kärlek det





Håll tummarna för mig imorgon då, jag avskyr nämligen att flyga och det verkar inte gå över med åldern. Det känns ännu värre när jag inte har med mig mannen som håller mig i handen. Efter en halv flaska vin kanske det känns bättre, vi får se.

Sov gott darlings


stressig vecka

Hej fina!

Hoppas ni mår fint! Efter en intensiv kalas-helg har jag varit lite trött denna vecka, jag har inte sovit särskilt bra heller (kommer in i lite sömnlösa perioder då och då) så det drar ner humöret. För att piffa till hösten har jag beställt hem en schysst jacka till mig och Melvin, har även spanat in en snygg sjal jag kanske blir tvungen att beställa. Jag har en känsla av att den sköna fina hösten vi haft börjar lida mot sitt sluuut. Bilder från kalaset och lite inspiration får komma senare, det är dags för bakpotatis & greys.

Tack för att ni fortfarande kikar in




Kanelsnäckor och Idol


Godkväll fina!

Jag och killarna sitter framför Idol och ser Linni sjunga, stackars lilla tjej, åh vad jag lider med henne. Glömma text när Eric Amarillo sitter i publiken, tycker iallafall Anders Bagge var schysst i kritiken. Dem är ju så sjukt duktiga, och unga! Nu ska min favorit Amanda sjunga, och en av mina favoritlåtar av Kent. Åhhh underbart!


Det mesta inför kalaset är fixat, kanelsnäckor är bakade, mina första faktiskt (!) när gubben somnat i soffan tar jag och dukar bordet :-) Hoppas ni har en fin kväll!






bloggtips till er




Hej fina!
Som ni kanske märkt gillar jag att dela med mig av mina favoritbloggar så ni kan bli lika inspirerade som jag. Nu har jag hittat till Kjerstis Lykke som är helt fantastisk och som ni måste kika in på - en tjej från grannlandet som har grym smak.

Om jag hade en liten kille hade jag kunnat tänka mig att göra hans rum precis som detta! Älskar neutrala färger med grövre material som fårskinn och trä - och ett par uggs hade självklart funnits med :-) (oavsett vad pappsen hade sagt hihi) den lilla killen jag bor med är ju som sagt inte så liten längre och han har ganska tydlig smak, en känsla för inredning och är inte så lite envis så han får vara med o bestämma ganska mycket i sitt rum såklart.

Här kommer lite mer bilder från hennes fina hem.





kalasfix




Godkväll gobitar!
Det har inte gått i många knop idag men jag har lekt lite med min nya dymo-maskin och prytt kalaspåsarna med namn. Självklart ska barnen få gå på en liten skattjakt innan det blir filmtajm på kalaset på lördag.

Lilleman ska klä ut sig till pirat så det kommer gå i pirat-tema. Jag har inspirerats lite av House of Philias "flick-kalas" med glasstårta, fin dukning med godis och lite sånt, men självklart blir det en pojkig sjörövartvist på det :-)






De fina bilderna kommer också härfrån.

Imorgon får vi möblera om här hemma för att få plats med alla - sju killar och tre tjejer. Det kommer bli galet trångt, men kul!

Det kommer bilder på dukningen sen, måste bara komma på hur jag ska få till allting!


Kram


me and my elefants





Godmorgon godmiddag fina bloggläsare!

Ni börjar säkert tröttna på att läsa om mitt snoriga nylle så jag kan säga att jag vaknade halv ett och förhoppningsvis fixar sovkoman min förkylning.. Vi har nämligen helgen upplanerad för barnkalas och en del måste fixas/bakas/pyntas/planeras. Ett litet kalasinlägg kommer upp senare..

Nu över till två bilder som jag ÄLSKAR. Varför undrar ni? Jo det är det här med elefanter igen, jag har ju en hopplös förälskelse i dem, dem är så söta, harmoniska, snälla. Det är något speciellt med elefanter :-) En elefant betyder lycka eller var det framgång? Jag gav en liten till min älskade guddotter när hon föddes.

Annars har jag har hittat ett fantastiskt gammalt skåp på blocket som jag blivit kär i, ni vet vad jag sa om vårt möblemang va? Källarn och på min fars jobb. Det här kan bli en utmaning att övertala min sambo (och min pappa..)

Bilder lånade av dagensbestyr och seventendoors



Nytt i garderoben












Nu har jag äntligen slagit till på en riktigt schysst väska och lite annat smått o gått fick följa med hem från London.


Väska och iphone fodral Michael Kors, Örhängen Marc Jacobs, Halsband + örhängen Topshop, Byxor rött och vitt linne, kabelstickad tröja, tröja med ren-motiv, stjärnprintad blus + vit blus från Topshop, vinrött linne + grå tshirt (inte på bild) från American apparel.


Jag är fortfarande sjuk så det blir ingen posse-bild på mig, jag är lite dålig på att lägga upp sånt, jag har inte det i mitt DNA. När en kamera åker upp känner jag mig lite obekväm och det där avslappnade leendet förvandlas till en stel onaturlig grimars. Jag har däremot alltid kameran med mig, men jag står aldrig framför den, jag har liksom fått för mig att jag gör mig bättre live så jag håller fast vid den tanken.


Det som fattas i min garderob nu är skor och en jacka, jag har kärat ner mig i en grön från Filippa K, vi får se hur det blir med den saken..

Kram



Crazy about you













Hej fina ni som tittar in!

Här kommer lite bilder från vår weekend i London. Vi hade det så mysigt, skönt att komma bort från vardagen bara vi två. Jag måste bara tillägga att jag är megaförkyld och det rinner både ur näsan och ögonen på dem fina bilderna, ha ha..

Helgen bjöd på klassiskt London väder, molnigt och lite blåsigt men det var ändå helt tipptopp! Vi shoppade en del men det blev en hel del rödvin och öl och massa prat och mys som vi verkligen behövde. Tack älskling för en superfin helg och födelsedagspresent, jag är så kär i dig, du gör mig otroligt lycklig! ♥



om vi ändå hade plats..




Jag älskar dessa fotöljer, både i svart och naturfärgat. Hade satsat på en svart inomhus och en eller två naturfärgade ute. Har haft ögat på dem från House Doctor och nu har IKEA gjort en upplaga för ynka 998:-

Om vi ändå hade plats.. för alla kuddar, lampor, fotöljer och soffor. Jag har ett fullt förråd i källaren och ett helt möblemang på min pappas jobb, en fin rokoko-soffa i olivgrönt står och väntar på att få bli placerad i ett hem som gör den rättvisa. Och alla lampor, och mer vill jag ha.. Har alltid haft en liten kärlek till lampor (min kära mor brukar sucka åt den här lilla besattheten, jag var likadan som liten..) men IKEA har fått in så himla fina, här är några favoriter (förutom Aröd som redan står i mitt vardagsrum ♥)


IKEA 365+ Brasa

Kulla

Barometer

Alla finns i bordslampor också, jag är sugen på den nedersta till vardagsrummet eller sovrummet, en golv och en bordslampa men det betyder att jag behöver omplacera Aröd :-)

Kram



the holiday








Hej fina vänner!

Jag är tillbaka efter en superhärlig helg i London tillsammans med kärleken. Åh, jag har allt längtat hem litegrann och njuter av tända ljus och att mysa i soffan igen. Jag ska berätta lite mer om resan imorgon.

Idag har jag varit hemma sjuk, har kollat på min favoritfilm The Holiday och längtat lite till julen, hihi.. Älskar verkligen julen, snön och alla ljus som är i December. Längtar till första julen i vårt framtida hus så hela familjen kan samlas hos oss.

Tills dess får ni njuta av detta hem som går i Julens tema, det är mitt absoluta favorit reportage från Sköna hem. Här skulle jag gärna bo, jag har en skitzofren stil men den här är väldigt mycket jag.




bo på en herrgård




Hej fina,

Hemnet knarkare som jag är gör jag ibland vissa fynd, som denna Herrgård på 320 kvm, 8 renoverade fräscha fina rok kan bli din och jag kan säga att hade jag bott i Sala hade jag tametusan slagit näven i bordet och köpt det, jo jag hade iallafall åkt på visning och oa-t och åa-t min man till vansinne.




löjligt lågt pris, bli frälst här.



underbara fönster




denna bild ger mig gåshud. vilka fönster, jösses! kärleken till sekelskiftsfönster är enorm, oersättlig.. Ge mig!

mitt trötta hjärta



detta var i fredags eftermiddag, jag och lillis låg fortfarande i soffan med våra morgonrockar, han spelade på min iphone såklart, han har en egen liten mapp med sina grejer
(han får ladda ner spel då och då, försöker vara konsekvent så han inte tar saker för givet, hålla honom från dator/tv/mobil ibland så han utvecklar lite kreativitet, det är svårt numera tycker jag, allt är så teknisk, är jag gammaldags?! Hur gör NI för att spelvärlden inte ska ta över?)

vi har handlat färdigt födelsedagspresenter, oj oj vad han ser framemot sin sjuårsdag! Herrejesus! Han försökte på alla möjliga sätt försöka få mig att avslöja om vi köpt någon, inköpsställen osv osv "MEN du kan väl IALLAFALL säga OM ni har köpt något?? Det kommer JAG göra till mina barn!!" ha ha ha.. Jag skulle kunna handla ihjäl mig till honom om jag hade släppt mina spärrar hade jag gjort det också, älskar att ge presenter speciellt till honom.

Vänner.. London, min födelsedagspresent från mannen ska plockas ut imorgon. Vi har checkat in, vi har bokat hotell, vi har INTE packat, har ni hört att man numera kör pund? Vad hände med euron.. Hursom, en smula panik nu men jag har vart tvungen att varva ner efter några intensiva veckor, se säsongsstarten av greys och tagit lite rödtjut för att fira mini-lördag.






RSS 2.0