nya stolar




Bilder från seventeendoors


Jag har blivit så sugen på cafestolar till köket här hemma, det är ju så snyggt! Kolla bilderna ovan. Jag visade sambon och han var inte alls lika förtjust... (det är då man vet att det är något riktigt bra hihi så man kan visa honom det färdiga resultatet och han bara "åh, det blev ju faktiskt fint")

Ja vi låter kanske inte helt jämnställda här hemma vad gäller inredningen, och jag tror det är bäst att det inte blir för många viljor, som tur är litar min man helt och fullt på min känsla, vi är lite som siamesiska tvillingar stilmässigt och det känns så skönt - jag vet att många par kan ha vissa dispyter gällande utformningen av hemmet och det kan jag förstå därför är jag glad att våra starka viljor faktiskt kan enas om detta. Och angående caféstolarna är han som andra män - dem behöver se det färdiga resultatet innan dem blir sålda på iden :-)


Vi har haft en hemmadag idag, jag har storstädat hela lägenheten, mannen handlade och stekte pannkakor för hela kvarteret och sen tog vi med lilleman på en långpromenad så han kunde springa av sig energi - vi gick på en husrunda i områden i närheten där vi bor och drömde oss bort alla tre, man blir ju som man umgås och visst är lillkillen en liten drömmare precis som vi - och redan som sjuåring har han oklanderlig smak! (inte ett dugg påverkad, hihi) när han bli stor ska han arbeta tillsammans med mig, han ska nämligen hålla på med inredning

Klockan 20 blir det Hustoppen här hemma - förresten vi har haft det super i Dalarna och bilder kommer en annan dag, nu -MYS!


tröttmössa

Hej fina,

Åhherrejesus vad trött jag är, jag går isär men ja - vi kommer till gnället sen.


Hurra hurra det har fötts en prinsessa idag, eller väldigt många prinsessor men antagligen bara en blåblodig ;-) Tycker dem är så söta, Viktoria och Daniel, hans tal imorse fick nog inte bara mig till ett litet garv till morgonkaffet, "mina känslor är lite all over the place" på svengelska, rakt från hjärtat (och en del av mig längtar till att få se sketcher på detta jojo..) men lite blödig blir man ju av att se en nybliven far sådär rörd och uppspelt i proper kostym och ett försök att hålla masken och mitt i allt en liten Silvstedt kommentar.


Körde ett tio timmars pass på jobbet med start storstädning, förträffligt kul kan man säga, ännu roligare blev det när jag kom hem och mitt kök var ett kreativt kaos efter att jag målat den där förbannade listen jag pratade om tidigare, och möjligen några hyllor i skafferiet när jag ändå var igång, här kan vi alltså snacka om att allt verkligen var ALL OVER THE PLACE, vilken härlig röra. Samt all packning inför dalarna imorgon, sambons, grabbens och min fortfarande opackade och så var det den där städningen av lägenheten och byte av sängkläder och den där toaletten som skulle städas, tjofräs vad livat jag haft det idag när gubben vart/är på konferens över natten. Sa jag att jag var hemma klockan 19 ikväll?
Riva bort tejp som jag målat fast i kaklet, fick för mig den fantastiska idén om att bänkplasten ABSOLUT skulle på ikväll (alltså innan ni ger er på bänkplast... fundera ut tillvägagångssättet innan ni river av säkerhetsplasten thats all I can say) o nu är jag så trött, jag har ont på ställen på kroppen jag inte visste fanns (säger dock hurra till att mina triceps smärtar något fördjävulskt)


Jag tror jag går och lägger mig, drömmer om min underbara man, vår resa som startar till Dalarna imorgon, en långhelg med min familj i stugan, min älskade farmor & farfar. Hoppas jag vaknar till sol och lite lätt snöfall det vore väl härligt. Sov sött !

Mer news

Vi blommar ut här på jobbet och jag börjar känna inspirationen kommer krypande i takt med våren.
Detta är ännu en härlig nyhet, en schysst lampa i bästa retro stil, tycker den är snyggast i grupp ovanför ett matbord.
Butiken börjar ta fart och blomma ut, man ser resultat och man når vissa personliga mål och det känns så bra!
Idag mår jag däremot som en påse skridskor, slogs av jordens illamående igår kväll som håller i sig och jag har tagit en gestaltning som barbamamma (tänk formen). Min mage är i uppror och jag ber om mercy att det är inte är något virus på gång som sambon brottats med den senaste veckan.
Hoppas ni mår superb sötnosar!
Kram

 


slakteriet



Jag fortsätter om Hustoppen och slakteriet, vem vill INTE bo i ett gammalt slakte ri/lada/skola? Just saying.. Detta är som sagt ett slakteri och förbannat delikat rustat och inrett. Den slitna tegelväggen mot det feminina badrummet, ja vad ska man säga? I surrender. Så snyggt, vill bara vråla rakt ut och börja mura in vardagsrummet, typ.


Inredningen är klockren, skön mix mellan råa detaljer och kvinnligt, betonggolv, slitna väggar väldigt genomarbetat. Köket som tyvärr inte finns på bild är riktigt schysst och modernt, en rejäl diskbänk och en old school skolmatsals-kran, I like!




Trädbalkar + tegelstensvägg = sant ♥


Som dem själva skriver, det andas New York loft av hela inredningen. Gillade även matsalen med alla olika stolar med olika färger som dem även plockade upp i tapeten på väggen, bordet var läskigt likt mitt eget matbord jag snickrat ihop.

Vill du se klippet, kolla här.



hemma hos Tove Adman


Jag vet inte om ni kollar på Hustoppen på TV8 men om inte är det läge att börja, man fick haka på hem till Tove Admans (fantastisk formgivare, betongljusstakarna ohmy så snygga..) sommarställe på Gotland där hon byggt om en gammal mack i klassisk 60-tals anda till ett personligt hem. Och jag tycker verkligen hon fått det personligt, alla detaljer till och med tomten är så genomtänkt, jag älskar det!








Tyvärr gör bilderna inte huset rättvisa, men se klippet här för att få in den rätta känslan. Jag älskar hur hon använder gult som den genomgående färgklicken i hemmet, ingen självklar färg men som onekligen piggar upp. Panelen på väggarna i sovrummet, mixen mellan gammalt och nytt, betongen, och trappen med sittkuddar, orangeriet. Ja jag tycker det är en helt underbar känsla i hela huset, harmoni skulle jag säga. Hade inte heller haft något emot hennes atelje, en sån som man drömmer om när man ska börja måla tavlor i framtiden när den där tiden bara ramlar över en ;-)



News

Goddagens!
Äntligen har våra nya snygga vaser kommit, 149/169 pix! Jag ska ha båda såklart :-)

Finns på Lagerhaus

 


Bling

Hej vänner!

Nu har jag koffeinkickat mig hela morgonen och är redo gör jobb, solen skiner ute, en perfekt vinterdag :)

På min arm idag har jag mitt nya armband, jag är ju lite inne på peacemärken nu som ni kanske märkt. Matchar det med mina nya örhängen från Thomas Sabo jag fick i alla hjärtans present.

Ha en härlig dag!

 

 


söndagsmys på hög nivå


Godkväll godingar,


Vi har haft en så skön mysdag med familjen, legat i soffan hos mamsen, kollat på hustoppen och gosat med vår lilla gris. Ville bara titta in och säga hej!


Nu fortsätter vi i samma anda, det här med lediga söndagar är ju en liten nyhet för mig som jag verkligen börjar gilla :)


Söndagsmorgon i bilder

Godmorgon,

Bytte vinångor från gårdagen mot en brunch hos mamma och pappa imorse, hjärtat var där och på sitt bästa humör, han hade bakat semlor till alla oss <3

Kärlek

 


 


Nyförlöst


Imorse gjorde jag min debut som innebandymorsa, det kändes jäkligt bra att kliva upp i ottan, slänga kaffe i en termos, skrapa bil, sjunga pepplåtar i bilen och vråla "kom igen nuuu" från läktarn.

Försökte dock hålla en någotsånär lågmäld profil, det är ju inte min starka sida men jag ville liksom inte att det skulle bli min första och sista match jag fick haka med på.
Såhär såg det ut när dem ägde planen, 20-3 till lillens lag o vi jublade hela vägen hem!
Stolt var man ju såklart, så in i bomben!


 



en dag på jobbet

med en liten praktikant.

jag hörde små tassande fotsteg innan klockan ringt imorse, dem avtog i vanlig ordning vid sängkanten, vid dehär tillfällena brukar jag spela död så han går o lägger sig, det blir lite som arga leken, vem som ger upp först (brukar bli jag han kan vara riktigt tålmodig när han psykar ut en) kikar upp och ser den klassiska vinkningen han alltid gör för att liksom "hej hej godmorgon här är jag, vad händer..?"


han tjata halvt ihjäl mig om att få komma iväg till jobbet, var färdig långt före utan tjat (händer aldrig) och bäddade till och med sängen (händer verkligen ALDRIG, eller jo det har hänt en gång tidigare för ett år sen, slutade dock i en dramatisk gråtfest och med en "styvmor-är-världens-sämsta-människa-EVER!" känsla i hjärta, en annan story dock..)


vi startade tidigare än vanligt för att hinna städa butiken och jag har aldrig sett en unge så nöjd med en mopp och sopkvast, oj så stolt han var, jag bara väntade på att han skulle börja slå sig över bröstet som värsta gorillahannen.

sen ville han oroväckande nog mest stå i kassan o hålla koll, helst inte heja på kunder, kanske vinka då möjligtvis, lite försynt sådär, men gärna blippa lite på scannern som han inte fick. "lägg ner den" vrålade jag från ena hörnan av butiken, vänder mig om och två sekunder senare är dem små korvfingrarna där igen.


det hinner inte gå mer än några sekunder innan jag hör "blipp, blipp, blipp" från scannern.. MEN VAD I.. sätter av mot kassan o vem står inte där o försöker nå upp till disken med scannern i ena handen och bakformar i den andra blipp-blipp-blipp i sällskap av en tålmodig dam som står på andra sidan disken med pengar i handen (och antagligen funderar över barnarbete och om det är såhär världen kommer se ut, vi börjar arbeta som sjuåringar och avrundar vid sjuttiofem, nej det var bättre för...) redo att betala den blonda hårtussen som sticker upp bakom disken, och någonstans från den lilla nästippen som precis räckte över kanten hörs "vi är redan klara här" när jag kommer i årets tjurrusning från andra änden av butiken.


Ja vad säger man, ridå.


Torsdag och en liten

Praktikant har jag på jobbet idag :-) hi hi

Ha en fin dag!


Ett hjärtligt avslut

Jag & min lilla familj passar på att skicka kramar till er kära läsare


 

image description

 

Tända ljus o lägga sig i badkaret o avrunda en skön dag! Lagade middag med en liten efterrätt till mina killar, tände ljus i lägenheten och vi pratade om kärlek och dess innerbörd med lillis, hihi mycket viktigt att förstå och känna sig älskad!

Jag fick ju världens finaste pärl-larver som ni kan se, den gröna föreställer då mig ;-)


 

Kärlek /M


Drömmen om ett hus ännu en gång

Har gått en promenad och drömt mig bort i husens värld, jag har ett närliggande favoritkvarter där vi bor, åh underbara hus!
Nu sitter jag i frisörstolen o skämmer bort mig :-) det är jag värd!
Kram

 


ledig?



Bild från elle

jag råkar alltid boka upp mina lediga dagar så jag känner mig aldrig riktigt ledig, det blir lite mycket måsten. just nu känns träning mer som ett måste än kul för att jag för tillfället är otränad, usch. jag har kompromissat fram en powerwalk med mig själv så jag får bege mig ut nu. 

jag kom hem för ett tag sen från sjukgymnasten och ska iväg senare till frisören och fixa håret, och det var den dagen det.. Åh jag som har så mycket att fixa med hemma, ibland räcker inte dygnets timmar till men jag ser ut som en crazy cat i håret med jordens utväxt så det måste liksom ske nu den här färgningen.


Det blev ingen målning i köket igår, däremot började jag tejpa och förbereda så snart ska det bli av! Måleriet! Jag har en hel del att måla nu faktiskt :-)
Kram


more amore amour

it's valetines day





hoppas er dag blir fylld av kärlek & passion


vem är egentligen starkast i världen och lite andra funderingar

Howdy!


Här sitter jag och funderar på om jag skulle orka måla listen i köket ovanför kaklet? Den är ju förbannat ful och har stört mig enormt (vanligt i hyresrätter - störde mig sjukt mkt på det i vår förra men orkade inte fixa till den! Huh) Kanske dags?

Har jobbat hela dagen och HÅLL I HATTEN vad fina grejor vi får in, oj oj! Vi har fått in planscher nu för den som är sugen på lite moderna budskap till en billig peng - lägger upp pics när jag jobbar på ons. Superfina ljusstakar i glassiga färger, c'mon det är vår - let it happen vi kommer ändå gå lös om några veckor, och sugrör i polka-randigt, old school papperssugrör, snygg att ha framme i köket. Så för dem som tror att Lagerhaus är fullt av skrot får tänka om ;-)

Inhandlat och slagit in lite hjärtans presenter och vad det var får ni ju se imorgon såklart, vi samlades upp här hemma för en gemensam middag efter skola och jobb, det är ju så roligt med hur sjuåringars hjärnor jobbar med deras finurliga och roliga tankar, mitt i maten dök en sån liten fundering upp för lilleman ikväll, "Man kan ju undra vem som egentligen är starkast i världen.... Pippi eller Bamse?" Ha ha, jaa vad säger vi tjejer? Det är väl vi tjejer som är det starkare könet eller hur?


Bortsett från Melles små funderingar rör sig mina kring mitt kök - även det ett ilandsproblem ;-) Här är lite matplatser som inspirerar - frågan är vad man ska köra på.








Vad tycker ni..? Några tankar kring dessa?
Ha en fin kväll darlings,
Kram


sunday

i need some energy


Hej fina,


Gud vad dagblind man blir när man jobbar helg - var tvungen att tänka efter vilken dag det var idag, hi hi.

Jag är trött efter en lång jobbvecka i sthlm och helgjobb på det, på tisdag är jag ledig och jag behöver lite andrum fram tills dess för att tanka energi och andas ut.


Hade en supermysig middag med bästa vännen i fredags, jag droppar ett recept på ett supergott italienskt bröd senare. Hoppas ni har en mysig kväll.

Kram
♥ 


Vintrig fredag

Godmorgon fina!
Den här synen möts jag av idag utanför mitt köksfönster, burr!
Ska planera middag för ikväll, vi firar bebis och Steffi (Kossan) som fyllt 25. Jag ska bjuda på något riktigt smarrigt! Städa o göra ärenden väntar. Hoppas ni får en fin fredag, jag har en välförtjänt ledig dag idag :-)
Puss på er

 


Måndag i Stockholm

 

Godmorgon vänner!
Vilken vintersol vi har idag i Västerås :) sitter på tåget mot Stockholm för att fortsätta med ombyggnaden av butiken på Birger Jarl. Det är riktigt kallt ute, bytte i sista stund ut min stora vinterjacka mot min Filippa K, såg ut som en finsk vinterkrigare så jag får frysa lite idag då :-)
Måste visa mina skor jag köpte i fredags, brunt är lite min melodi nu. Så sköna! Kommer från Scorett. Dags att kasta sig över nya Allt i hemmet en stund tills jag anländer till Huvudstaden.
Ha en fin dag,
Kram

 

 




Kakfat


 

 

Måste bara visa en bild på mitt nya kakfat från Lagerhaus för under hundralappen, så fin :-) Finns även en modell mindre.


Livet en söndag



Hej Fina!

Oj vad jag har vart oaktiv på internet denna vecka men nu är jag tillbaks igen! I början av veckan var jag som bekant i stockholm - hade en ledig dag mitt i veckan med massa småfix hemma fixade klart badrummet med handdukshållare och nya boxar till smink och kraffs, bilder på det kommer såklart.

Var superglad att vara tillbaks i min älskade butik med goa kollegor och i fredags gick vi ut och käkade allihop och drack några glas rödvin, en skön avslutning på veckan. Igår morse väckte en lillskrutt oss vid halvsju med en nerspydd säng, vi omfamnade kräksjukan hela dagen igår, lilleman hade hög feber och vi försökte hålla honom i soffan hela dagen och pina i honom lite saft - stackarn. Jag och mannen stannade hemma hela dagen och tog tag i praktiska ting som att sätta upp lampor, krokar och jag rensade och sorterade verktygsskåpet (antagligen det tråkigaste jag någonsin gjort. Ha ha) Min första lediga helg på en månad, hade tänkt åka skridskor och vi hade en efterlängtad middag på kvällen hos goda vänner, men.. shit happens! :-)

Vid sju imorse var det en liten kille som for upp från sängen feberfri och pigg som en lärka, vi har en mysdag hemma igen och jag har passat på att fortsätta städa - denna gång vardagsrummet, såhär ser det ut hemma hos oss nu.

 




Mina nya boxar står i vardagsrummet och införskaffades förra helgen! ♥


I onsdags passade jag även på att träffa min bästa vän, Steffi (även kallad Kossan här) och jag kan nu berätta att hon ska ha en liten bebis i sommar! Som jag skrev om för några veckor sen att jag var så glad och det handlade alltså om den lilla filuren i hennes mage. Det ska bli helt fantastiskt och ja, jag började självklart böla när jag såg henne, så vacker med hennes mage!



Hoppas ni haft en fin helg vänner,
Kram


RSS 2.0