its the end of an era

Idag var min sista dag på jobbet.

Separationsångest, vemod, sorgset. Jag har inte ens förstått det än, att jag inte ska tillbaka, att jag inte ska träffa mina tjejer varje dag, ta en kaffe snacka skit och ja, jobba på. Ändå har jag själsligt varit påväg så länge. Mina killar här hemma har ju försummats de två senaste åren, min älskade älskade sambo har tagit markservice med bravur, min fina kära bonuskille har vuxit så otroligt mycket men det är dags för familjen att utvecklas, komma nära, tas hand om, sådär som bara kvinnlig fägring kan bistå med ;-) Dessutom är det dags att tänka på vad jag vill, och jag vill jobba, leva och andas inredning. Det är dags nu, så jag blundar, hoppar och vet att jag fattar rätt beslut, jag följer alltid mitt hjärta (känslomänniska som jag är) och mitt hjärta säger att this is the place to be.


Jag har haft så roligt på TV3, och det är det jag tänker på nu när jag går därifrån, alla fester, Åre-resan, Toscana, att sitta i solen på takterassen, ta en öl och lyssna på Danny, Loreen eller Broken Doors som spelade i somras, Julfesten, konstiga trean-upplägg med kunder men framför allt vännerna man har fått, jag lämnar tillfredställd med ett leende på läpparna och känslan av saknad, redan. Men ändå, det är dags, men tack, för allt det har varit en fin tid. Och min älskade Carro och min älskade Lizet, jag har aldrig någonsin skrattat, gråtit och brytit ihop i anfall så många ggr som under vår tid tillsammans, ni har förgyllt mina dagar i huset, jag är evig tacksam och jag kommer alltid alltid älska er, precis som ni är.








första advent




en liten gosse rusade upp, slängde sig på sin julstrumpa, tände upp sitt rum och rev av pappret på presenten. Jag låg imorse och lyssnade från vårt sovrum, det gick inte omärkbart förbi om man säger så, hans normalt strl 29 fötter förvandlades till en elefanthjord i klackskor över parkettgolvet. Han var så uppspelt över advent igårkväll så han fick somna framför en film för att komma ner i varv, ha-ha.

istället för presentkalender där man öppnar varje dag lämnar tomten en adventspresent i julstrumpan här hemma varje söndag fram till jul. kör man varannan vecka får man ju vara lite kreativ ;-) Denna morgon låg en Cars pyjamas i paketet från Disney store (från Toscana) ojoj vilken populär present, han har ingen pjamas alls nu. jag kikade in efter öppningsprocessen och där satt han rakt upp o ner med morgonruffsigt hår och ett stor leende på läpparna och smekte sin tröja, så otroligt söt, vill bara äta upp honom.

vi gick upp, satte på kaffe, plockade fram frukost och rev av lite jullåtar för att komma i stämning sen väckte vi pappan här hemma.  lillen skapade sin egen adventssljusstake eftersom alla julsaker är i flyttkartonger, haha.. Fin va!?

Jag ska återgå till flyttkartongerna, tack fina för att ni tittar in, säg gärna hej innan ni går. Kramis


en känsla av vemod




När jag köpte senaste Bolig gjorde jag det för att detta underbara hem satt på framsidan. Känslan var bara "det här är jag". Dem underbara golven, vitt, stukatur, kristallkrona.

Nu när jag ska byta både hem och jobb får man en släng av vemod i kroppen, man både tänker och känner en massa, inte minst rastlöshet av väntan inför det som sker (även om det faktiskt gått väldigt fort) men även en liten tomhet att lämna det man har, människor man träffar varje dag som man nu inte ens kommer att springa på eftersom jag bor i en annan stad, sånna saker.

Det jag kommer att sakna i vår lägenhet är just golven, vår fiskbensparkett, den är så fin. Med halva släkten som golvläggare är man väl lite extra svag för vackra golv och det var det som gjorde att jag drogs till det här reportaget. SÅ fin färg, sådär skönt robust som jag älskar. Jag tycker verkligen om trä men jag har inte jättemycket framme hemma, det måste liksom vara rätt känsla och rätt mörkhet. Inte nätt, inte ljust utan mer på, manligt, ta för sig i allt det ljusa,  ja herrejesus då går man igång.. :-)

Jag gillar också hur dem använder den gröna färgen som en slags accent utan att den tar för sig för mycket utan smälter in tillsammans med växterna, mycket snyggt. Är det bara jag som har tröttnat på order "accentfärg", det känns lika använt som ett par bruna panelgardiner i linnetyg, huh. Men i detta hem blir det inte en accent som sticker ut och det gillar jag. Fruktansvärt trött på ett kalt hem med EN skrikig färg som ska vara på kuddar, gardiner, filtar younameit. Jag får panik.


Nog snackat för ikväll, sov gott raringar. Hoppas jag kan bjuda på lite trevligare bilder framöver hemifrån men nu är det kartongkaos här hemma. Jag kanske pratar upp den andra lägenheten lite för mycket också, den kanske inte är så speciell, det är inget slott direkt, ingen paradvåning med stuckatur och kakelugn heller, men det känns för första gången hemma för mig, och det tar iallafall mig tillräckligt nära heaven.
Kram


tankar




Jag har en liten tanke, eller en liten idé kanske man ska säga, den kanske inte är så liten heller när allt kommer omkring, den kanske är ganska briljant också. Pardörrar... Vad säger vi? Ja? Nej? Absolut, Jodå.. Lite som på bilden tänker jag mig, fantastiskt fint hem. Slänga upp ett par pardörrar kan väl inte vara så rackarns svårt eller? Äsch, jag tror vi kör på, men säg ingenting till min sambo, tack! ;-)


Föresten tänkte jag kasta upp några tapetvåder under helgen, jo jag kan ha klistrat något på tapeterna i lillens rum som inte riktigt kunde sitta kvar så av med skiten o på med nytt.. Detta får alltså bli starten på min karriär som tapetserare, men som sagt.. Hur svårt kan det vara, det kommer nog gå bra, vi tar det lite som det kommer, he he he..



partaj


Hello!

Jag har helt glömt bort bilderna från piratkalaset från Mellis 7 års dag. Här kommer dem, dukning, giftiga (ja nästan iallafall) cupcakes, många ballonger blev det och en väldigt nöjd liten pirat.





Kapten Jack Sparrow i egen hög person, ha-ha.


Efter att dem haft sin skattjakt, lekt, dansat, ätit socker till tusen fick dem varsin popcornstrut och fick kolla på film. Omåttligt populärt, herregud vad jag poppade popcorn. Det fick plats en hel del i deras små magar. Lite extra kul att äta ur en egen strut kan jag tro :-)

Strutarna gjorde jag enkelt med A3 papper, prickig tejp från lagerhaus & med roliga ord på varje som "Poppigt", "Hurra", "Hej", "Festligt" osv.. Man hörde från vardagsrummet 'Oooo jag fick "Kalas" vad fick ni'.

För att göra strutarna rullade jag bara ihop pappret i sidled, vek upp underkanten och tejpade där det behövdes - med färgglad tejp kan man ju göra fina mönster, en dymomaskin på det och voila!

Kram & ha en fin kväll


snart är det jul












Hej fina!
Delar med mig av ett av mina favorithem och inspiration nu till jul. Det är från Hus & Hem tror det var -09 :) Älskar blandningen mellan marokanskt, betongolvet, alla stjärnor, kors, djurhudar & trädetaljer. Det känns varmt och ombonat precis som jag vill ha det hemma  ♥



make a wish







Nu kunde jag inte hålla mig längre, julgrejer ger mig obsessions. När jag såg att STORE i vässan hade Day's underbara julkulor knallade jag raka vägen ner idag och handlade några tycken. Hur fina?! :)


Ikväll blir en kväll med min bästa vän Kossan, vill ni kika in henne hittar ni hennes blogg här.
Ha en fin kväll!


lilla söta mokkasin




underbar bokstavsbanner från mokkasin som ska få pryda mellis rum.
I love ♥

Det finns även en massa annat fint där. Titta in vettja!


en matta




som denna viill jag verkligen ha i lägenheten och direkt vi flyttat in ska den bli min (har liksom lovat att inte handla innan dess...) Jag är glad att kunna anpassa min stil lite mer tidsenligt nu när vi bor i ett äldre hus. Det vi bor i nu är ju från 50-talet och retro, teak o sånt är inte riktigt min melodi tyvärr..

jag går sönder av trötthet o jag antar att det är lite inför julen o allt annat härligt som händer som suger musten ur en. Nu är det greys sen blir det bingen.

Sov sött



packningsplanering



Hej fina

Jag känner mig lite opersonlig nu som sprutar ur mig massa bilder o väldigt lite text, tankar o annat jox. Hoppas ni har överseende för tillfället. Jag har lite mycket just nu med jobbet och inför flytten tillsammans med samboskap o lillkillen här hemma. När det lugnar ner sig kanske jag kan bli lite mer personlig det vore ju trevligt, man vill ju inte knalla in i kaklet lagom till lussebaket liksom.

Jag tänkte ta tag i en del av garderoben nu för att kicka igång flyttpacket, lika bra att få det överstökat så fort som möjligt. Jag kanske glömt att säga det men det blir flytt i början av dec ändå, det var ju tänkt till mitten först men nu kör vi på bara!

Har kollat på bilderna på lägenheten o vill så gärna visa er, men med lite respekt till hon som bor där nu, och för att det är ganska opimpat minst sagt låter jag bli. Tills den är tom bjuder jag på lite andra fina hem istället.


Se vad fint med vitt bord o blandade stolar.. Ska man måla om det svarta? ;-) Time will tell..




söndag, fars dag och lite kök







Idag har vi sett lägenheten igen, jippii! Om ungefär tre veckor flyttar vi.
Jag planerar för fullt i huvudet hur köket ska se ut, här är några favorit kök/matsalsdelar.

Vi startade morgonen med frukost tillsammans och en liten present till pappsen här hemma :) Melvins pappa alltså, inte min, den underbaraste av dem alla. Kollade lägenhet och träffade familj och släkt och firade födelsedagar och farsdag, min pappa fick såklart också lite presenter. Jag älskar dig pappa, tack för att du finns! ♥ Ikväll har vi tagit det lungt för en gångs skull.. I veckan är det dags att börja packa, och rensa.


Hoppas ni har en fin kväll vänner.
Kram

en strimma ljus






Jag var tvungen att tjuvstarta lite shopping idag till lyan. älskar dessa glödlampeslingor dem är så fina!

Jag har sett att dem finns på Granit, men vi som inte har det här i Västerås kan nu bege oss till Lagerhaus och köpa våra där för 349 pix :) Fint att sätta ihop den o använda den som taklampa också, ett tips!


ge mig





Den här sängen skulle jag vilja ha i Melvins rum, den är SÅ fin!

Hej fina!

Idag har varit en busy day, men snart är 13 timmars dagarna över för min del.. lite mindre än tre veckor kvar på jobbet nu sen är pendlingen över. För er som inte vet eller känner mig pendlar jag till Stockholm varje dag, en liten restid som tar mig sammanlagt 15 h/veckan, vad jag ska göra med all tid sen är ett mysterium, haha..



en lila jul





vem har sagt att julen måste vara röd, när den kan vara lila.. underbart reportage och lite inspiration till festligheterna. Man blir sugen på en lite mer "otraditionell" jul :-)



let there be light

Godkväll fina!

Nu har jag väntat med att berätta det för att jag ville outa det på jobbet först men det vi firade i helgen (förutom vår nya mysiga lägenhet) var ett nytt jobb för min del. Den 1:a december lämnar jag TV3 bakom mig och fortsätter som dekoratör/ butikskommunikatör för Lagerhaus. Det känns så jäkla kul!


Självklart kommer jag sakna dem på jobbet och tänka på dem två åren jag varit där, men det är dags för förnyelse och förändring och att göra något som jag verkligen brinner för. Det här känns så bra, jag är otroligt lycklig!

och som av en händelse hittar jag en härlig kandelaber som skulle passa väldigt bra hemma hos oss, från just Lagerhaus :) Några veckor kvar sen drar jag runt i Igor och putsar o fejar runt..



på min vägg





Godkväll friends
Inredning till nya lägenheten fortsätter och en nyckeltavla är precis vad min lilla slarviga (Nåja den biten står väl jag för..) familj skulle behöva :) Denna fining kommer från Granit.



nytt hem. nytt rum.




Ett av det bästa med att flytta är ju att man får göra om, och speciellt nu har jag andra planer för Melvins rum. Jag tänker mig sobra färger, äldre möbler, trä och stickat. Lite lullig industriell stil, är ni med?
Här är några favoriter jag vill plocka in i hans rum, allt från åhlens. Behöver jag nämna att elefantkroken är min favorit? Beger mig mot Åhlens imorgon..



tack för igår



Två tjejer som äger mitt hjärta, jag kommer att sakna er närvaro varje dag! ♥

En rolig kväll hade vi igår, det känns i skallen idag! Ett antal rödtjut och skumpaflaskor senare sov man gott.. :)

Idag kom lilleman hem, hurra! Han har velat brottats hela dagen så jag har haft en igel på mig tills för två minuter sen, mysigt! Nu ligger grabbarna och läser bok innan läggning.. Ibland längtar man verkligen ihjäl sig efter det lilla livet. Nu filmtajm med mannen!


we found love

Hej underbara människor!


Här sitter jag med ett glas rödtjut, spelar denna låt på högsta volym (Rihanna är bara för gryyym) o ska bege mig ner på stan för en middag med svärföräldrarna. Imorgon kommer mina stockholmspinglor och det blir både klackar och skumpakorkar i taket för då blir det fira av!


Nu ska jag slänga på mig någon form av halvtrevlig utstyrsel och äntligen få slänga mig om halsen på my love som är påväg hem! Ha världens underbaraste fredag, och jaa jag ska snart berätta om vad det är vi firar.. snart snart :)

Kärlek


en gnutta grace





Godkväll på er!

Jag måste lägga upp lite bilder på magiska Swedish Grace från Rörstrand, jag fullkomligt älskar den här serien. Det skulle vara en perfekt frukostserie hemma hos oss ;-) Den finns i en mängd underbara färger, frågan är om man tröttnar eller om det utgår? Vitt är ju en bra bas om man dukar med färgglada underlägg och servetter.

innan jag ger mig in på en till servis behöver jag avsluta min från Mateus, den vita med spetskant. Så fina!! Nu när vi flyttar tänker jag kasta ut allt onödigt porslin och glas! Min bästa kollega och vän Caroline gör precis samma sak och idag slog hon till på ovanstående serie, magisk!

Det finns så mycket att fira idag och jag känner mig så otroligt lycklig just nu! November månad känns för en gångs skull som en nystart..
Kärlek


Jul inspiration



r



Hej fina!

Julen börjar ta plats i butiker och i inredningsmags och jag är inte sen på att haka på.. Längtar efter att tända upp med ljus och ljusslingor, mysa framför en bra film med klappar under granen. Julen hemma hos oss brukar gå i vitt, silver och guld - något jag är sjukt svag för. Det är fint med traditionellt rött också, eller kanske väva in lite lila i år.. Vi får se men VITT i alla nyanser kommer det iallafall att bli.

Det här fina hittade jag på bästa Pernillas sida och kommer från Granit, dit vi alla kommer vallfärdas inför advent! :-)

Ha en fortsatt fin vecka



RSS 2.0