Det här med att åka tåg

Godmorgon!
Ja här står jag med frostbitna kinder o väntar på ett försenat tåg. Som tur var är detta inte längre min vardag men det har inte gått tillräckligt lång tid emellan för att ta det hela med en klackspark.
Jag är bara så otroligt glad att jag inte är pendlare längre, 15 h i veckan i två år, räkna ut hur många timmar jag spenderat på SJ som aldrig mer kommer igen, tid som inte ens kan värderas i pengar. Mitt liv är så annorlunda nu och jag är så otroligt glad numer att jag hinner med att leva litegrann emellanåt :)
Så mitt visdomsord idag får vara att ta tag i era liv och förändra det ni inte är nöjda med, det är oftast lättare än man tror att bli lycklig, ibland räcker små medel för att nå dit!
Puss

 


Work och rastlöshet



Godkväll friends,
Trött, rastlös och sugen på något gott inväntar jag Wallander, en sån dag jag inte riktigt vet vad jag ska skriva, ett lite skumt humör, så jag struntar i att bli långrandig för att återkomma on top någon annan dag.


Imorgon drar jag till Stockholm, ska gå med vår grymma regionskommunikatör och vara med och bygga upp en butik på Stureplan, ska bli superkul.



Ha en fin kväll sweets!

Red red wine

Hallå fina läsare,

Det är lördagkväll och denna kvinna har klivit av sitt arbetspass för dagen. Har tänt ljus och satt mig i soffan med ett glas rött, känner mig lagom dekadent med mitt ljuvliga kristallglas (allglas) som jag har en hook up på just nu, använder dem hela tiden till allt från frukostjuicen till ja, som ni ser, rödvinet! Finns på Lagerhaus.

Nu väntar jag på mannen som är ute och letar hyrfilm, ska snart sätta igång med middagen.

Ha en fin lördagkväll, jag ska njuta av mitt vin en stund till!

Puss fina




Peace

Hej fina tjejer,


Jag mår bättre och bättre, det var ett bakslag att gå till jobbet i onsdags som väntat, man får skylla sig själv faktiskt, jag mådde som en apa hela dagen och var på vippen av avlida framåt kvällningen (i min värld alltså..) men så vaknade jag igår och var faktiskt lite piggare och idag ännu bättre, jippiiii!


Var hos min sjukgymnast imorse som fick knäcka mig litegrann, vi provade akupunktur förra gången men jag kände ingen förbättring av det, får prova igen nästa gång (jag har som jag kanske sagt tidigare problem med nacke och rygg sen stillasittande jobb, dåliga muskler osv.. försöker jobba på det :)


Jag åkte förbi pappas jobb igår och kikade på golv (jag har privilegiet att komma från en hantverkarsläkt!!) vi ska lägga nytt i lägenheten, något prisvärt som får duga under tiden vi bor här. I köket blir det nog svart/vitt rutigt, muuums vad snyggt! Har hittat en godbit som faktiskt karln här hemma nappade på, han som annars hatat rutigt golv. Tog samtidigt en sväng förbi Tullhuset och köpte min peacekudde som jag såg förra gången, från House Doctor, älskar den!


 

 

Såhär ser det ut i soffan denna dag

 

 

Och den gröna färgen är ju faktiskt ganska lik den jag har på Rokoko-soffan som står på Pappas lager, drömmer om att ta upp den hit snart, hi hi.. Vi får se om det går utan att driva Jimpa till vansinne.


Medan bästa Nanna drömmer om rosa tulpaner och våriga färger fortsätter jag på mina jordiga toner i vardagsrummet. Päls och murrigt är min melodi just nu, men håll i hattten det slår snart om!


Ska möta upp min kära snart, vi ska ut på färgjakt, hitta något till våra hallar (grått?!) och även samla på mig färgprover på mina loppisfynd här hemma, jag kan inte riktigt bestämma mig vilka färger det blir men tankarna går åt vitt/ljusgrått/mullvad och det är 3 sängbord och 2 byråer som ska målas om, jo man har att göra när man antar sig projekt utan att avslutade det första ;-)



Hoppas ni får en fantastisk fredag!


x x x




Pasta bacon à la Leila

 

 



Godkväll vänner,

Tänkte tipsa om en god pastarätt jag snott från bästa Leila Lindholm, en flott rätt mitt i veckan för er som älskar basilika (för det gör väl alla, eller?)



Ingredienser:

1 kg körsbärstomater, på kvist
4 klyftor vitlök
olivolja
2 tsk honung
2 msk smör
1 msk vinäger
Svartpeppar, från kvarn, efter smak
Flingsalt, efter smak
2 paket bacon
1 paket pasta, bucatini no. 9
1 kruka basilika, färsk
2 paket buffelmozzarella
1 bit parmesan, färsk

Såhär gör du:

Tärna eller dela tomaterna och skiva vitlöken tunt.

Hetta upp en traktörpanna eller en vid kastrull.

Fräs vitlöken lätt i olivolja och ringla i honung, rör om och tillsätt tomaterna direkt.

Tillsätt smör och smaksätt med flingsalt och svartpeppar från kvarn.

Koka tomaterna i cirka 10 minuter tills nästan all vätska kokat bort.

Skiva och knaperstek baconet.

Koka pastan a dente.

Blanda med pastan med tomatsåsen på ett stort serveringsfat, strö över bacon och riv mozzarellan i bitar över pastan.

Toppa med färsk basilika och nyriven färsk parmesanost, servera!


Lova att prova detta nu!


För övrigt har det varit en lååång dag och jag har bara vart vaken 12 h, jag bestämde mig för att gå till jobbet imorgon men är HELT slutkörd, av vad kan man undra? Jag har legat horisontellt hela dagen och influensan har våldfört sig på min kropp, det känns som jag agerat sprinter under OS men den enda ansträngningen har varit att förflytta mig mellan soffa och säng, hrmm!

Say a little pray for me imorgon, det blir sängliggande under mina lediga dagar tors-fre tjohoo vad kul jag ska ha, känner mig inte ett dugg understimulerad som det är, inte-ett-dugg. Jag är så fantastiskt duktig på att ta det lugnt och inte göra någonting alls, verkligen superb!

Sov sött honeys


and some more love

... föresten, ni missar väl inte mina länkar jag vart så duktig att lägga upp?! På otroligt grymma bloggtjejer som jag följer en två eller fem ggr om dagen beroende på hur jag disponerar min tid ;-) Det kommer mera, jag har inte orkar flippa ur med länkandet eftersom vår lägenhet som jag sagt tidigare är en internet-fri-zon (som att befinna sig i urskogen och springa runt som en vildvett och leta täckning HUR är detta möjligt när man bor i stan?! Jaja... det kommer hold your horses)

spread a little love



Hej fina,

Andra dagen jag är hemma från jobbet, gubben var sjuk hela förra veckan och jag var totalt sänkt när jag jobbade i lördags och det har hållt i sig, så otroligt tråkigt att vara hemma orkeslös, jag blir andfådd direkt jag rör mig, känns mer som en släng av influensa än en hederlig förkylning, mitt enda issue är väl att jag snorar annars känner jag mig mest överkörd av en ångvält.


Så igår och idag har jag mest försökt klura på koder på bloggen, man är väl inte hitech direkt men jag fick väl till någonting iallafall, efter att ha totalförstört hela förra stilmallen, he he..


Nu vill jag ha hem min man från jobbet så jag kan pussa på honom, vi hade en dålig dag igår så mitt buskap till er idag är att sprida lite extra kärlek till dem ni tycker om


Nu ska jag släppa allt vad koder heter och leta inspo till vårt kök, herrejesus vilket hopplöst fall dem här hyresrätts-köken är alltså, när vi köper hus ska jag blåsa ur allt och bygga upp det piece by piece precis som jag vill ha det!


Kram till er och hoppas ni gillar min otroligt avancerade stilmall ;-)


probs

med stilmallen, SUCK!!! Någon som är kunnig på detta? Satans koder, nej nu ger jag upp! Jag är sjuk, trött & gnällig he he...
Ha en fin kväll! Kram

Fortsättning

På lillens rum, krokar kom upp igår. Ska jag måla byrån grå eller ska den vara kvar i svart? Hmmm

 


For the face


 

 


Jag tänkte visa er lite nytt jag köpt för mitt ansikte (Visst är det underbart när precis ALLT tar slut samtidigt? Rengöring, ansiktscreme, ögoncreme, foundation, mascara, love it!)

Det känns som jag provat snart allt som går att prova på allt man kan prova på, ja ni förstår. Sist hade jag Dermalogica som alla sjunger Hallelulja om men jag tycker inte att Skin Smoothing räcker för mig (jag är ganska torr såhär års) och rengöringen tar inte bort mina megamascaror, jag tänkte därför rekommendera denna:
Chanels ansiktsrengöring tar bort i princip allt, fantastiskt! Decléor har jag precis börjat med men den känns skönt krämig, luktar gott och fräscht och deras Aroma night gör ansiktet babylent, älskar allt med Aroma.


När jag ändå är igång får jag ta och säga att Helena Rubensteins mascaror knäcker allt motstånd, det finns nog inte någon bättre mascara, jag ser mig själv lite som en expert på ämnet, jag har provat allt från billigt till svindyrt och allt däremellan, testa Rubenstein för magi!


På tal om magi, tänk vad lite dagsljus kan göra för en bild, magiskt eller hur..



Ett litet blötdjur



Den lille mannen har blivit en riktig liten fisk i vattnet

 


 



Oj vad vi har badat! Fyra timmar senare pallrade vi oss slutligen ut ur lögarängsportarna för att åka hemåt, och en trött liten kis sover gott i sin säng med bästisen Barbapappa runt armen, ha ha.


Vi har haft en riktigt rolig och mysig dag, jag hämtade en glad unge vid ett och for iväg med matsäck till badet, innan jag ens hann ropa hej var han i bassängen och simmade för fullt (Inte likt honom i vanliga fall att pipa iväg själv men simskolan har gjort susen för hans självförtroende!) Åkte en liten kana för barn och lekte hajen i lilla bassängen och avslutade med att han lekte tarzan och svinga sig i repet ute på det djupa vattnet (på nästan 5 meters djup, med simpuffar dock men ändå..) och hoppade stolt från kanten.


Ett annat bad jag varmt kan rekommendera är Vallmobadet, och varma bassängen, mmm... Hoppas "Kokpunkten" öppnar snart här i Västerås så vi får ett riktigt äventyrsbad här!


Hoppas ni har haft en skön dag




Nu ska julen ut ut ut

Godmorgon fina!

En skön liten sovmorgon fick jag idag, härligt! Låg inne och tröstade och läste björnligan för en liten fis som hade svårt att sova igår kväll. Sju års perioden? Någon som känner igen sig i detta som har barn hemma? Dricka vatten, vända täcket, ligga bredvid och killa rygg tills tårarna har torkat, det känns som en klassiker i åldrarna 6-8.

Nu ska jag förbereda inför badet med kaffe och lite annat, och börja slänga undan julen på riktigt, jag drog lite på det i år eftersom vi fick upp allt lite senare i och med flytten :)

Hoppas ni får en fin dag,

Kramis



 


stilleben



Från blandade fina hem, några favoriter såhär innan jag lägger mig för kvällen.





Imorgon är jag ledig, då hämtar jag lilleman tidigt och vi spenderar eftermiddagen bara vi två, det behövs nu!

Godnatt fina


Day day day

När abstinensen blir så stor så man till o med drömmer om det, ja då är det ment to be, ikväll dricker jag mitt kaffe i Days apsnygga koppar!

Mums!

Köpta på Store i Västerås

 


Lillemans rum igen

 

Här kommer fler småglimtar från Lillemans rum som jag städat o fejat runt i under eftermiddagen o Jesus vad skrot han har. Man blir galen!

Pokemon gubbar/kort/spel, bilar, fotbollskort, små obeskrivliga gubbar, pysselgrejer, lego med tillhörande skitstora kartonger, spel, cdskivor o filmer, allt möjligt kraffs med Kalle anka, vapen i regnbågens färger, magneter (?) kulor, walkie talkies o det värsta... Ett stort dammsamlande hockeyspel. Plus en miljon smågrejer till, Puh! Man vill inte låta förvaring ta över hela rummet men det är en hårfin gräns alltså! ;-)

Det är en del krokar, hyllor o tavlor som ska upp o möbler som ska målas om så ni får hålla Er till tåls med dessa bilder sålänge!


Kram

 

 

 


Rödvin

You just gotta love it!

Ja jag skrev att jag inte borde dricka vin men både fransmän och italienare kan inte ha fel, ett glas om dagen mår man fint av, och rödvin på en fredag till en puttrande gryta med fläskfilé och rödvinsås det vore rena terrorn att låta bli, visst darlings? ;-)

Däremot stannar vi på ett max två glas annars blir det blykepa imorgon och det går inte för jobbet väntar. Och förhoppningsvis en liten trevlig sammanslagning med några underbara vänner imorgon kväll!

Ha en underbar fredagkväll, för ni har väl inte haft otur idag?

Kram

 


ett fint barnrum





När vi ändå är inne på ämnet barnrum.... :)

Gillar att dem kör krokar o byrån bakom sängen! Idag ska jag fixa klart melles rum, betsa en gammal box jag köpte åt honom, jag har aldrig betsat och det ska lukta förjävligt men vi får väl se, det går nog bra!


Dags att göra sig redo för gymmet, jag kommer ha sjukt ont imorgon, ett bumppass för första gången sen i höstas.
Kramis & Ha en fin dag



Lillens rum



 

 

Hej igen godingar,


En liten sneakpeek från mitt hjärtas rum som vi pysslat med idag, den fina ljusslingan är från Lagerhaus som jag skrivit om tidigare, så fin! Vitrinskåpet har åkt in i hans rum och fylls med lite smått och gott. Känns så skönt att ha en liten grundläggande plan därinne nu, det är mycket grejer, han är en samlare som alla andra barn, ha ha.. Det blir mycket pappersbitar, teckningar och mcdonalds leksaker.
Den fina gitarren var en födelsedagspresent och kommer från Sprall. Mer bilder kommer.


Idag fick jag även en stund med finaste guddottern Tuva. Följde med och hämtade på dagis för första gången och OJ vilken glad liten rackare som man möttes av, dagisets clown som flög omkring där och skulle klappa alla innan vi gick hem till mig och åt mellanmål och lekte på Mellis rum (och även kissade i Mellis rum men det behåller vi för oss själva... ha ha )


Hon är så underbar den lilla tjejen och det får mig att sakna lillen ännu mer, man kommer på sig själv med att vilja prata med honom eller bara få krama om honom, fina lilla killen.


Och det får jag säga trots att jag BARA är bonusmamma. Tänk att alla ska ha så bestämda åsikter när det gäller bonus/styvföräldrar, hur man ska vara, vad man ska säga, vad man ska känna. Herrejävlar vad man får höra, så mycket fint men också så mycket åsikter och mest av dem som inte är eller har styvföräldrar själva, men det kan vi prata om någon annan gång, jag har kommit till ett stadie där jag bara skiter i vad alla tycker och känner. Jag älskar mitt barn, ja MITT barn, han bor hos mig, han tar mig för givet, han hatar mig, han älskar mig och han kommer antagligen be mig dra åt helvete i tonåren fler gånger än man vågar tänka på så JA jag ser mig rätten i att kalla honom mitt barn. Jag älskar honom och jag saknar honom så det gör ont i min kropp och ger mig abstinens och jag får tårar i ögonen när jag tänker på honom. Det är kärlek som är så stark och ett band som inga kommentarer eller andras känslor kan förstöra, det bara är och det är underbart! Några dagar kvar sen får jag krama om honom igen! ♥


Nu är det filmdags!

Kram


Risotto time

Hej fina!

Här står jag i köket med ett glas vitt o en kastrull risotto. Har hyrt film o ska mysa med gubben efter en fixardag med bästa Nanna, vi har fått lite fason på lillis rum, jag behövde hjälp att få till det! Köpte en byrå och lyckades frakta hem den utan manlig hjälp också ;) det får ni se imorgon.

Kul att ni är här, blir så glad av Er som stannar till och säger hej innan no surfar vidare, kul att veta vilka ni är!

Puss på Er ♥

 


Morning coffee

 

Måndag igen, dags att ta nya tag efter min långhelg (som kändes väldigt kort!) en lång dag på jobbet väntar men först frukost framför Nyhetsmorgon.

Ha en fin dag!

 

 


Runt runt i småstaden

 

Hej fina,

Istället för hemmapyssel gick jag runt i granngatorna och drömde om vårt framtida hus. Det finns otroligt mycket vackra hus i Västerås, I love.

Ikväll blir det falafel och en film med hjärtat, är trött efter ett låååångt varmt vad efter min promenad :)

 

 

 


Powerwalk

Det är kallt i Västerås!

 


Magisk pizza

 

Hej vänner,

Ni ska få recept på en supergod pizza jag gjorde i fredags, den var riktigt fräsch!
Såhär såg den ut, Pizza är alltid uppskattad bjudmat, iallafall bland mina vänner.

 

 



Pizzadeg: 4 stora pizzor

15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5-6 dl vetemjöl


1. Smula jäst i bunke och lös upp med vatten, tillsätt socker, salt + olivolja.
2. Tillsätt durumvete + mjöl, knåda ihop degen.
3. Låt degen jäsa i ca 45 min, sätt ungnen på 250 grader.
4. Kavla ut degen o grädda i ugnen i ca 5 - 10 min.


Detta hade jag på min pizza:
250 g ricottaost istället för tomatsås som man brer ut över pizzadegen.
Riven parmesanost över ricottan, och ett lager pinjenötter.
Skivad vitlök och finhackad rosmarin, ringla över olivolja och salta och peppra.

Pizzan kallas Bianco och är ett recept av Leila Lindholm, riktigt gott!


Söndagmorgon

 

Godmorgon mina fina,
Grabbarna är på innebandy och jag fick sovmorgon, o vilken sovmorgon sen! Klockan är tolv, he he.. Melvin gjorde ett försök att dra upp mig till frukosten vid nio men det gick inte. Jag hatar att vara så morgontrött som jag är men jag har alltid vart det och trots år av pendling o tidiga morgnar så vänjer min kropp sig aldrig med det!
Nya vanor nu, smoothies in, julgodis ut! O solen skiner som värsta vårdagen, härlig söndag att vakna upp till!

 

 




News

 

En nyhet inhandlades i veckan till lillis rum, sittpuff från Åhléns fyndad för halva priset. Han älskar sitt garnnystan & ska ha med det överallt.

Färgen satte ribban för det sobra i hans rum, har dock fortfarande grov ångest över hans rum....

Help!

 

 




Igår kväll

 

Hej vänner!

En trött kvinna idag med huvudvärk från gårdagens vin, jag har varit dålig på att vårda mitt huvud efter senaste migrän attacken, funderar starkt på att utesluta allt vin ett tag framöver, även om jag inte dricker särskilt mycket :) Min älskade vän o gamla kollega var över på middag, riktigt trevligt. Jag bjöd på italienskt plock innan det blev pizza och Leilas brownies till efterrätt. Mycket lyckat!

Hoppas ni hade en trevlig fredagkväll!
Kram

 

 




inte vårigt, vintrigt

Godmorgon finisar,

Hoppas ni sovit gott! Jag ska strax iväg till jobbet, skura golv och fixa iordning bord inför helgens shopping. Igår kväll blev det sent så jag är aningens trött, käre sambo fixade hyllor och krokar inne i badrummet och idag är det dags för spegeln att komma upp och ny belysning (Adjö apfula badrumsskåp!) medans jag satt och sydde linneservetter till fredagens middag, hihi.. Köpte lite tyg superbilligt och syr till dem själv, ett tips :)


Nu verkar alla vara sugna på vårnyheter i takt med att granen flyger ut men jag är fortfarande inne på vinter-moodet, även om det ska bli skönt att plocka bort lite julsaker. Men ett vintrigt hem med renfällar och päls kan det bli mysigare? En riktig fjällstuga det skulle vara drömmen att inreda. Nedan bilder är från ett Danskt hem, dem kan det där med inredning i grannlandet får man väl säga!



Panel på väggarna, så snyggt! O lätt att spika upp saker på ;-)



Detaljer, detaljer, detaljer.


Möbler som är väderbitna, I love.


Bilder från Bolig magasin.
Nu måste jag bege mig iväg, ha en fin dag!
Puss


ge mig

Spiro från Mio för 590 pix, skulle sitta väldigt fint i vårt kök då vi är två som är lite korta i rocken, hihi



Gott nytt år


2011 är förbi - ett år som innehöll en hel del roligheter.

Startade med en Åre-resa med jobbet följt av en skidhelg i dalarna med familjen. Tuva fyllde ett i april, vi firade Valborg på Barkarö med vänner. Sommaren kom och jag firade 25 år på bästa sätt - räkbåt. Möhippa och bröllop för våra bästa vänner följt av ett bröllop till (Jimmys syster). En tur förbi Peace and Love i somras, en resa med barnen till Västervik. Hösten kom och jag och mannen åkte till London och shoppade för att sedan åka till Toscana med jobbet.När vintern kom passade jag på att byta jobb och bransch och slog till med ett nytt hem på en gång.

2012 hoppas jag vi alla kan falla in i nya rutiner, jag hoppas jag kan vara hemma lite mer, ta det lite lugnare och njuta av att bara vara för det behöver jag verkligen. Hoppas ni fått en bra start på det nya året!




Mys och bus igår med bästa guddottern ♥



RSS 2.0