mumsig middag
Hallå vänner,
Ikväll svängde jag ihop en god köttfärslimpa, första gången faktiskt och så enkel att göra! Körsbärstomaterna i gjorde pricken över i:et.


Så har ni lite idétorka på middagsmat mitt i veckan som man ju brukar, hihi, kommer receptet här:
Det här behöver du:
500 g nöt/blandfärs
4 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör/olja
1 ägg
3 msk tomatpuré
2 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm peppar
4 cocktailtomater i klyftor
4 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör/olja
1 ägg
3 msk tomatpuré
2 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm peppar
4 cocktailtomater i klyftor
Och såhär gör du:
Sätt ugnen på 200°. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör/olja i en stekpanna. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form och tryck ner tomaterna jämnt fördelade i köttfärslimpan. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.
Servera med kokt potatis och sallad, sås och lingonsylt.
Busenkelt! :)
Ser ni vad jag glömt på bilden? Lingonsylten. Typiskt!
Ha en fin kväll
♥
Kommentarer
Postat av: Karin O
Åh vad gott!
TACK FÖR DITT INLÄGG!
x x x Mimmie