nyheter

 
Hello darlings,
 
Vi har fått in SÅ mycket fint på jobbet och det är så kul att jobba, göra om, piffa butiken och framför allt sälja på allt man älskar till likasinnade :-)
 
Vill bara tipsa er om en del gobitar vi nu har inne 
 
 
Inspiration 
 
 
 
 
 
Produkterna 
 
 
 
Skål/mugg 39:-/st

Flätat underlägg 39:-
 
 
Virkad grytlapp 49:-
Grytunderlägg 59:-
 
 
Affisch 59:-
 
 
Det här är några saker som kommer att få följa med hem till oss i höst.
Frågan är om jag vågar ta hem mer porslin? Min sambo har sagt en in en ut, och hans porslin har vi redan gjort oss av med.. hi hi 
 
Men den greiga färgen är heeelt magisk, och muggens form är liksom så perfekt! Jag är en porslinjunkie så jag kommer nog inte kunna hålla mig sansad, grejen är att jag inte kan ha udda utan måste köpa 4 eller 6 av allt.
 
Lite tips till er alltså! 
Allt finns på Lagerhaus.
 
Kram
 
 
 
 

min baby

 
 
 
 
Kommer bli så fashion i Missoni, hihi
 
 
Jag var tvungen att gå förbi Lindex och kika in Missoni, dock dagen efter. Nix jag är inte den som orkar köa för att köpa plagg från kedjor även om några av mina favoritdesigners gjort dem.
 
 
Hittade litegrann, älskar Missonis mönster, deras handdukar bla, mums! ♥
Hade jag vetat att jag skulle få en liten tjej då hade jag nog gått loss för det fanns så mycket fint, deras lila mönster är helt underbara. Den lila bodyn i strl 62 fick följa med hem tillsammans med babyfilten.
 
Ja får jag en son ska han absolut vara klädd i lila här är vi inte picky med färger :-) men jag drog gränsen vid glitter i sparkdräkterna, det kanske blir lite för mycket after dark för en liten grabb.
 
 
Hittade en matchande omlottklänning till mig och en lila halsduk som kommer passa perfa till min vinterjacka.
Armbågade ni er fram på Lindex? 
 
Kram
 
 
 
 

och såhär blev det

 
 
 
 
Mycket ljusare, kortare och fräschare. Blev av med det lejongula och fick en mer kall färg i håret, I like!
Man kan säga att det krävs en blond snygg tjej för att göra en blond snygg tjej ;-)
 
 
Med mitt nya hår känns mina nyinköpta stödstrumpor lite glamorösare...
 he he he 
 
 
om ni föredrar instagram kan ni följa mig där @smallrooms
jag är privat av ett skäl.. jag är ett kontrollfreak och vill ha koll på er som följer mig :-)
 
 
 
 
 
 

hairday

 
 
Godmorgon höst, regn och vänner!
 
Bild lånad av Yvette
 
 
Idag är jag ledig, sen ska jag jobba ända fram till nästa onsdag, puh! 
 
Idag är det dags att fixa håret, äntligen!!! Vi får se om jag får skämmas hos frisören för mitt hår ser ut som en svinborste.
 
 
Vi hörs
 
 

tisdag

 
Godmorgon vänner,
 
 
 
 
Jag är on the way to work men tänkte bara kika in och säga hej :-)
Denna vecka är lite galen med jobb och andra grejer så jag är helt slut på kvällarna.
Men jag har massa projekt på jobbet som är SÅ kul så jag hoppas bara min svank som bråkar med mig orkar hålla ihop hela veckan! Som preggo får man tydligen hållning som en anka, mycket snyggt ha ha
 
 
 
Här är en bild från i lördags, magen växer och vi är nu i v 20 ♥
MItt lilla hjärta sparkar på därinne direkt jag får en minut att vila fötterna på :-)  
 
Ha en fin dag!
 
Kram
 
M
 
 
 
 

en längtan

 
 
Hej fina vänner,
 
 
Idag är jag dödstrött, hela långa arbetsveckan har tagit ut sin rätt på mig och killarna fick väcka mig tre ggr innan jag orkade släpa mig till frukostbordet. Det värsta är att ha en energisk unge hemma när man är så trött som inte har fantasi att göra något på egen hand.. Känner mig såååå tråkig!
 
 
Vid tre bär det iallafall av mot Sura för lillemans avslutning m fotbollen, där blir det lite korvgrillning och sånt, tycker det är rätt mysigt att vara iväg på lite aktiviteter med honom även om man inte alltid är ON TOP ;-) men jag kanske blir piggare av att komma ut lite, få lite höstluft (om jag kommer i mina skor, mina fötter är som korvar)
 
 
Har suttit och surfat omkring på lite olika hem nu på förmiddagen, jag har ju en liten längtan efter julen, det är väl det där med alla ljus, musiken och lugnet (som egentligen är smått panikartat varje år med julklappar o mat o allt sånt men ändå..) jag ser framemot det i år, då jag har tänkt att jag ska (försöka) ta det lite lugnare :)
 
 
Det här fina hemmet hittade jag hos Lantliv, visst ser det mysigt ut med snön!?
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Jag gillar enkla svart/vita hem, även om jag kanske är lite mer fluffig och rörig i min egen inredning. Känner ett lugn av mycket ljust och vitt och som Melle säger "färglöst!".
 
Ja det gillar jag ;-)
 
Hoppas ni har en fin söndag!
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

lördagstrevligt

 
Hej sötnosar,
 
Kikar in lite snabbt för att hälsa er en trevlig lördag, här brinner ljusen och pajer är på gång in i ugnen, min älskade Kossan och hennes två män är på G över på middag.
 
Bjuder på en lördagsbild på mitt socker, man kan ju inte bli på annat än bra humör :-)
 
 
 
 
Idag var första gången på gravid-vattengympa förresten, alltså min bikini ha-ha-ha
den var allt annat än anständig och välsittande, en ny typ av simdräkt måste införskaffas, eller åtminstonde nått som täcker boobsen. Det var iallafall kul men mamma mu fick ta en kisspaus mitt i, har en liten som mosar sig genom magen när den ska över på andra sidan, det KÄNNS kan jag lova, men ändå.. mysigt :-)
 
Jaha, då var breaket över, nu fick jag inte vara ifred längre, hur lång tid hann jag sätta mig ner? Tre minuter på sin höjd. Nu har jag kastat iväg ungen 3 ggr för att få skriva klart men det funkar inte längre så, Ja trevlig lördag peeps!
 
Kram 
 
 

för ett år sen

 
 
ungefär var vi i London, kände höstens vindar riva tag i oss rejält, hackade tänder i ett dåligt isolerat hotellrum och njöt av mycket rödvin och shopping.Jag slet fortfarande med långa dagar i Stockholm, levde livet på rutin på pendeltåg, sa godmorgon och godnatt till det som skulle vara min familj och hade aldrig orken att träffa mina vänner. Besökte Toscana med dåvarande jobbet, åt galet mycket mat, drack mycket vin och insåg att jag var på helt fel plats i livet.
 
 
 
 
Knappt ett år senare sitter jag i en ny lägenhet med en bebis i magen, ett jobb jag älskar och en familj jag faktiskt hinner träffa, vara delaktig i fritidsaktiviteter, laga mat som vanligt folk och till o med städa emellanåt. Det där vardagliga som att åka förbi någon och bara ta en kaffe, vardagslyx för mig.
 
Det jag egentligen ville säga om den här lilla reflektionen är att det aldrig är försent att förändra något man inte är nöjd med, börja med något litet så går det andra av bara farten ♥
 
 
 

söndagsmys

 
Hello darlings,

Trevlig söndag på er! 
 
Jag är proppmätt efter en god potatissoppa och ett långt bad, det behövdes efter en dag utomhus i snålblåst, vi har vart på polspel hela dagen m. Melle :-)
 
Ville bara dela med mig lite av baby, vi är nu inne i V 19 och snart halvtid! Och magen skjuter iväg för varje dag som går tycker jag, som ni ser ligger min lilla både långt ut och långt ner, mina mammajeans fick jag köpa redan i v 10 ungefär. 
 
De senaste dagarna men speciellt idag (!) har den lilla börjat sparka därinnifrån, vilken känsla!
För det första helt surrealistiskt!! Som en alien som rör sig därinne. Och idag har det sparkat på en hel del, mest för att jag vill få igång den, hihi, och sen när jag väl sätter mig ner sparkas det. Det kanske beror på att den ligger långt fram som jag känner den så tydligt? Ja en liten kickers är det därinne hursomhelst :-)
Sen har jag börjat känna hur den byter plats, magen blir hård som att jag har en fryst fläskfile därinne, speciellt på morgonen.
 
 
 
Nu ser ni magen lite tydligare, och ursäkta min sura min he he, det var runt 8 imorse och jag var sååådääär pigg att åka iväg på fotboll, hade hellre legat som en död sill i sängen hela dagen.
 
Hoppas ni har en mysig söndag, här blir det Beck och fortsatt med mag-buff!
Kram
 
 
 

en dag genom instagram

 
 
 
     
  
Bilderna är klickbara :)
 
 
Följ mig @smallrooms
Kram på er darlings

onsdag, ledig dag och studiedag

 
Hej vänner,
 
Efter igår är jag helt uttorkad i både kropp och själ, mitt ansikte har aldrig krävt så mycket smink för att se hyffsat neutral ut idag. Den dagen kommer gå till historien som the worst day ever.
 
Idag har Melle studiedag och vad är ett bättre sätt att starta dagen än att han gör sina läxor och jag får honom att börja gråta för att han har två fel. Åh Jesus.
Vissa dagar känner man sig verkligen som en vinnare, nu ska jag försöka slänga ihop en våffelsmet
och invänta min pappa som ska få lite lunch.
 
Låt oss hoppas att dagen ljusnar upp ju längre mot kvällen den går, om ni hajar.
Kram
 
 

att säga hejdå till sitt hjärta

 
 
Hej vänner,
 
 
Idag är en väldigt tung dag för mig och min familj. Min lilla gris har fått somna in nu på förmiddagen så det är med ett stort hål i hjärtat jag skriver det här idag.
 
Sen hon var 6 månader har vi vetat om att hon har haft dåliga njurar, medfött, och att hon inte skulle bli så gammal, men det är svårt att förbereda sig på dagen som kommer att bli den sista.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Såhär skruttig var hon igårkväll när vi åkte och skulle krama lite på henne, inte alls så pigg ♥
Jag hade hoppats att få ha henne en liten stund idag, bara få lite mer tid, men det var redan försent, hon hade blivit för dålig under morgonen.
 
 
 
 
 
 
 
3,5 år blev min lilla skatt, ni som har eller har haft hund vet att det är den här dagen är bland de värsta, ska lägga mig och vila och hoppas att min spänningshuvudvärk försvinner.
 
 
M
 
 
 

ett kök och ett recept

 
Hej vänner,
 
Hoppas ni fått sova ut idag, ni som inte har kids hemma ;-)
Mina grabbar ligger utslagna i soffan och kollar på Rattatouile, vad har ni för er idag?
 
Själv har jag stökat runt lite, funderar på lägenheten och nya inköp till vardagsrummet som jag kanske får till idag, en sittkudde till fotöljen vi köpte och en lååång hylla som ska täcka en tråkig vit vägg vi har där.
 
 
Såhär ser mitt kök ut i morgonljus - ungefär. Är så trött på mobilbilder/digitalkamera och supersugen på en system, ÅH! Det vore nått det, då får jag nog välja det eller barnvagn, ha ha..
 
På tal om sugen funderar jag på att måla om bordet i vitt - det ska få nya stolar sen men jag har inte riktigt bestämt mig för vilka :-) Vad tycker ni - svart eller vitt bord?!
 
 
 
 
Igårkväll slängde jag ihop ett nytt recept - Gnocchigratäng.
Det är mycket mat nu jag vet men just nu är det enda relevanta vad nästa måltid blir, nya recept osv.  
 
Här kommer det iallafall:
 
2 st schalottenlökar 
1 st vitlöksklyfta 
1 st kruka färsk basilika 
2 msk olivolja 
1 påse babyspenat
500 g ricottaost 
1 dl crème fraiche 
500 g färsk gnocchi 
Salt 
svartpeppar 
0.25 st citron 
parmesanost riven - hur mycket efter smak
Några klyftade körsbärstomater
 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.

3. Strimla basilika grovt.

4. Fräs lök och örter i olivolja tills löken mjuknat.

5. Rör i spenaten och låt den mjukna en aning. Rör i ricottaosten, crème fraichen och gnocchin.

6. Smaka av med salt, peppar och en skvätt citronsaft.

7. Häll över allt i en ugnsform, tryck ner några körsbärstomater i gratängen,

strö över den rivna parmesanosten och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills gratängen är bubblig och gyllene.



 
Det kanske inte ser så gott ut men det var det kan jag lova, tom melle tyckte om det! :)
Testa!
 
Kram M
 
 
 
 
 

pojkrum i svart/vitt

 
Hej vänner,
 
Härlig lördag är här och jag är på G ner på stan för mat, en kaffe och nya skor.
Men först lite bilder på ett fint pojkrum.
 
 
 
 
 
 
Bilder härifrån.
 
 
 
Jag hade gärna lagt Melvins rum i enkelt svart/vitt med schyssta detaljer, fint och cleant men han älskar blått, svart, rött, grönt, orange är galen i fotboll och vill gärna tejpa små utklippta kluttilutter på väggarna, HRMPF!
 
Jag känner vår dispyt angående inredning i hans rum hänga i luften ha ha, därför får det vara som det är och jag tar tag i det jag inte möter motstånd i: vardagsrum och vårt sovrum! :)
 
Hur gör ni med barnrummen hemma? Bestämmer ni allt eller lyssnar ni på er lilla? Dela gärna med er!
Kram & ha en fantastiskt dag!
 
 

lyckorus

 
Hej gobitar,
 
Hur mår ni?
 
Det är äntligen superhärliga fredag och idag kommer mitt lilla pojkhjärta hit och oj vad jag ska boaormskrama fast honom, vi sågs knappt förra veckan när jag var i malmö så det var en lång kramsession på morgonen innan han åkte ♥
 
 
Det är något som jag velat berätta för er en längre tid, jag är ju ganska dålig på hemlisar när det gäller mig själv :-) som fler av er kanske redan misstänkt så ska jag bli mamma ♥
 
Den 14:e februari, en vecka senare än vad vi trott, kommer vårt lilla hjärta till oss. Kul att vår envisa, blyga lilla individ bestämmer sig för att göra entré på alla hjärtans dag, jag är inte överraskad, hihi. 
 
 
 

lilla ansiktet i profil
 
 
Nu kanske ni förstår min trötthet och varför det inte kommit upp så mycket bilder på mig själv under sommaren, jag har varit enormt trött och illamående och bloggen är det sista jag har orkat med.
 
Men nu lagom till sensommaren har energin börjat komma igen och min ansiktsfärg går inte längre i färgen amber (tänk brockstrumpa) 
 
Melvin är såklart otroligt taggad över storebrorsrollen och tar sin uppgift att läsa gravidböcker och appar på största allvar, jag är så glad att kunna ge det lilla pyret det finaste man kan ha: en storebror.
 
 
Ha den finaste fredag vänner!
Puss & kram M och lillplutt
 
 
 

mumsig middag

 
Hallå vänner,
 
Ikväll svängde jag ihop en god köttfärslimpa, första gången faktiskt och så enkel att göra! Körsbärstomaterna i gjorde pricken över i:et.
 
 
 
 
 
Så har ni lite idétorka på middagsmat mitt i veckan som man ju brukar, hihi, kommer receptet här:
 
Det här behöver du:
 
500 g nöt/blandfärs
4 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör/olja
1 ägg
3 msk tomatpuré
2 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm peppar
4 cocktailtomater i klyftor
 
Och såhär gör du:
 

Sätt ugnen på 200°. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör/olja i en stekpanna. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form och tryck ner tomaterna jämnt fördelade i köttfärslimpan. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

 

Servera med kokt potatis och sallad, sås och lingonsylt. 

 

 

Busenkelt! :)
Ser ni vad jag glömt på bilden? Lingonsylten. Typiskt!


Ha en fin kväll

 

 



myslördag i regnet

 
Godmorgon söndag!
 
Hur mår ni?
 
Jag har haft en sån skön helg, långhelg till o med. Igår var jag själv hemma halva dagen och passade på att baka kanelbullar, finns det något godare på hösten tillsammans med kaffe?
 
 
 
Jag älskar Leilas recept, tycker dem är absolut bäst! Det för kanelbullar hittar ni här.
Jag hoppade kardemumman och tog pärlsocker på istället för strösocker.
 
 
Galet goda och nu har jag frysen full med bullar om någon är fikasugen :-)
Förresten så ska Leila bli mamma igen i December till en liten flicka, sött! Och så släpper hon en inredningsbok under hösten som jag måste knipa ett ex av, spännande! Hon har så bra inredningssmak den kvinnan.
 
Idag blir det en vända till Ikea, inredningen av vardagsrummet börjar N-U! Ska bara få liv i min bättre hälft först, hihi.
 
Ha en fin dag!
Kram
 
 
 

RSS 2.0